Cookie- och Sekretesspolicy

Iphoto utmanas av nytt program

Många Mac-användare har kunnat glädjas över användarvänligheten och funktionerna i Iphoto, men programmet har nu fått en tuff konkurrent, som dessutom är ganska billig. Med Snapseed, som också finns till Iphone och Ipad, gör du dina justeringar direkt på bilden.

  • 24.01.2012

Nik Software, som är kända för bildbehandlingsprogram som Dfine och Viveza, har rönt stor framgång med Snapseed för Iphone. Den fiffiga appen gör det nämligen möjligt att bildbehandla blixtsnabbt på ett nytt och intuitivt sätt. Nu har Nik tagit fasta på den stora populariteten och utvecklat Snapseed för Mac.

Snapseed för Mac är uppbyggt på samma sätt som versionen för de mobila enheterna, så Iphone-användarna kommer snabbt att känna sig hemma här. Genom att dra in sin bild i användargränssnittet från exempelvis Iphoto får man möjlighet till grundläggande bildbehandling. Det går dessutom att lägga till kreativa effekter som Grunge, Vintage, Tilt & Shift och Drama, så att bilden får ett helt nytt uttryck. Liksom i Niks övriga program får man här också stifta bekantskap med den revolutionerande U Point-tekniken, där man med hjälp av kontrollpunkter i bilden kan justera graden av sina ändringar

Det finns ännu inget nytt om någon Windows-version, men Android-användarna har något att se fram emot. Det finns nämligen en version på väg till mobiltelefoner med detta operativsystem. Snapseed för Mac går att köpa via Mac App Store för 120 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss