Cookie- och Sekretesspolicy

Fuskfoto vinner Nikontävling

Det stormar kring Nikon Singapore efter att de har delat ut pris till en bild som uppenbarligen är redigerad.

  • 01.02.2016

Titta på bilden ovan. Vid en första anblick är det ett vackert motiv, där ett flygplan har fångats i exakt rätt ögonblick. Bilden har tagits av fotografen Chay Yu Wei, och det hade varit en fantastisk bild om det inte var för att flygplanet har klippts in – och dessutom ganska taffligt utfört.

Fotografen sägs ha tagit bilden under en fototur med några vänner och skickade sedan in bilden till en tävling hos Nikon Singapore. Enligt PetaPixel redigerade fotografen bilden för att posta den på Instagram, och att han vid närmare eftertanke insåg att han inte borde ha skickat in bilden till Nikon.

När Nikon Singapore i fredags utsåg bilden till vinnare av en läcker fotoväska på sin Facebooksida svämmade sidan över av kommentarer. Besökarna påpekade snart att det var något fel och sedan satte de i gång med att göra sina egna mer eller mindre underhållande versioner av bilden.

Efter den våldsamma kritiken har Nikon kommit med en officiell ursäkt och de lovar att se över reglerna för sina tävlingar i framtiden.

Vi kan väl egentligen bara säga "oops" å Nikons vägnar... Och naturligtvis visa några av de roligare versionerna av vinnarbilden.

Nikon konkurrence
Med en enkelt justering är det lätt att se att planet är inklippt.


Nikon Konkurrence


Nikon konkurrence


Läs hela tråden hos Nikon här:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));Yu Wei chanced upon a set of ladders while on a photowalk with his friends in Chinatown, and thought the view above...Posted by Nikon on Thursday, January 28, 2016

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss