Cookie- och Sekretesspolicy

Få full kontroll över kameran i Iphone

Kameran i Iphone har mycket begränsade inställningsmöjligheter. Men en ny app ändrar på detta, till entusiastens stora glädje.

  • 30.08.2013

På DIGITAL FOTO för alla har vi tidigare kritiserat den inbyggda kamera-appen i Apples Iphone för de begränsade alternativen. Man kan t.ex. inte justera exponeringskompensationen, vilket gör att bilderna ofta blir för mörka eller för ljusa. Och inställningen av vitbalansen är det också bara automatiken som får ändra, så färgerna blir ofta fel.

Nu kan du dock äntligen ta kontroll över bilderna redan vid exponeringen med hjälp av appen Procam som precis har kommit i version 3.0. Som en nyhet kan du nämligen justera både exponeringskompensation och vitbalans vid fototillfället. Exponeringen styrs på ett skjutreglage, precis som på ett flertal kameror, och den kan justera mellan -2 och +2 exponeringssteg. Vitbalansen kan man sätta till olika fasta inställningar, t.ex. skugga, mulet eller glödlampa. Ändringarna visas naturligtvis direkt på skärmen.

Appen har en massa andra inställningar. Man kan bland annat bestämma hur hög färgmättnaden ska vara, och vilken kvalitet bilderna ska sparas i. Tyvärr fungerar de nya justeringarna av t.ex. vitbalans och exponering bara med Iphone 5 och den femte generationen av Ipod touch. Appen kostar vanligtvis 18 kronor, men just nu säljs den för halva priset i App Store.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss