Cookie- och Sekretesspolicy
Bildredigering på smarttelefon

Den bästa appen för bildredigering på smarttelefonen

Det finns otroligt många redigeringsappar för smarttelefoner. Vissa appar för bildredigering specialiserar sig på filter, och andra på verktyg, men på det stora hela är de flesta rätt lika. Här har vi sammanställt några av våra egna favoriter bland appar som antingen är helt gratis eller som bara kostar en liten slant.

  • 02.04.2016

App 1

För redigeringsentusiasterna: PHOTOSHOP EXPRESS

Den mobila versionen av Photoshop är ett bra val när man ska använda bildbehandlingsverktyg för att beskära, avlägsna fläckar eller justera vitbalans, exponering och färgmättnad.

Appen har även filter och ramar, och man kan redigera i råformat och dela direkt från appen till sociala medier. Grundutförandet är gratis, men man kan köpa till flera verktyg i appen som kostar upp till 33 kronor styck.

App 2

För dem som har Lightroom hemma: LIGHTROOM FOR IPHONE

Du får åtkomst till en rad verktyg, bland annat redigering i råformat samt förprogrammerade redigeringar, där du med ett klick kan förbättra din bild.

Ligthroom-appen synkroniserar med andra enheter, så att du kan redigera och organisera bilder samtidigt på mobil, dator och på webben. Helt gratis.

App 3

För de intuitiva: SNAPSEED

Google-produkten Snapseed får ofta beröm för att vara lättanvänd, eftersom appen är mycket intuitiv.

En fördel med Snapseed är att man kan välja ut enskilda delar av bilden som man vill redigera. Dessutom har appen bra filter och effekter som bland annat snygg oskärpa med lens blur. Appen är gratis.

App 4

För filternördarna: AFTERLIGHT

Afterlight är en filterapp i högre grad än en redigeringsapp, även om den också omfattar många vanliga verktyg för justering.

Appen har över 250 filter, strukturer och ramar, och den ger dig många möjligheter att leka med formatet och till exempel göra din bild rund eller trekantig. Appen kostar 7 kronor.

App 5

Chefredaktörens val: CAMERA+

Appen förbättrar mobilens kamera med rasterlinjer, timer, makrofunktion och inte minst en bättre exponeringskompensation.

Funktionen Clarity ger ofta ett fint resultat med den automatiska inställningen. Alternativt finns funktionen Clarity PRO, där man med två skjutreglage kan fininställa ljushet och färger, så att bilderna på bara några sekunder får ett snyggt och iögonfallande uttryck som bland annat passar på Instagram. Appen kostar 30 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss