Cookie- och Sekretesspolicy
Lightroom för Android

De 6 bästa kameraapparna till iPhone och Android

Standardkameran i din mobil kan göras ännu bättre med en kameraapp. Vi har listat våra 6 favoriter.

  • 07.09.2016

Även om standardkameran i din mobil är bra kan den anpassas ännu mer efter dina behov om du väljer en app att fotografera med.


Kameran är ju fortfarande densamma, men de olika apparna kan bidra med användarvänlighet, fler inställningsmöjligheter eller bättre funktioner för bildbehandling och delning.

1. VSCO finns till både Android (från Lollipop och nyare) och till iOS.

Appen är gratis och ger dig möjlighet att ställa in kamerans vitbalans, ISO och slutartid. VSCO har också funktioner för efterbehandling av bilden samt delning.

> Läs också 5 bra gratisappar för bildbehandling på mobilen

2. 645 Pro Mk III finns bara till iOS.

Den är en bra app för fotografen som är van vid att hantera en spegelreflexkamera i proffsklass. Appen ger direkt åtkomst till allt som kan kontrolleras i en iOS-kamera som manuell exponeringskompensation, halvautomatisk slutartidsprioritet och ISO-prioritet.

Appen har dessutom en rad funktioner för förinställningar till vitbalans.

3. Open Camera finns bara till Android.

Gratisapp som ger åtkomst till alla inställningsmöjligheter på Android-kameran. Programmet utvecklas med öppen källkod, och nya funktioner läggs till löpande.
Open Camera kan förbättra bildstabiliseringen och ger möjlighet till fjärrstyrning genom att ropa eller klappa i händerna.

4. Manual finns bara till iOS.

Ger som namnet antyder möjlighet att själv kontrollera inställningarna. Det gör bland annat att man kan använda långa slutartider, eller kontrollera vitbalans och välja var fokus ska ligga.

5. Lightroom till Android

Den första appen som ger en fullständig råformatslösning för mobilen. Även om Lightroom framför allt är kända för bildbehandling är den här appen med från att bilden tas till den följande bildbehandlingen. På flera Android-telefoner kan du till och med fotografera i råformatet .dng som ger optimala möjligheter till bildbehandling.

6. Camera+ till iOS.

Ger dig förutom fokusering även möjlighet att kontrollera exponeringen genom att trycka på skärmen för att ange var ljuset ska mätas. Därmed kan man fokusera på en punkt och styra ljussättningen utifrån en annan punkt.

> Läs också 3 bra appar för fotorundanTillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss