Cookie- och Sekretesspolicy
Instagram

7 tips för bättre Instagram-bilder

Saknar dina bilder på sociala medier det där lilla extra? Här får du sju enkla tips på hur du kan använda din mobilkamera för att få bättre bilder på Insta-kontot.

  • 29.02.2016

1) Gå in på detaljerna

Undvik de vida vidderna och bilder som visar så mycket som möjligt. En semesterresa, en stad eller en händelse kan förmedlas minst lika bra med hjälp av särskilda detaljer som sticker ut.

2) Ta ett steg tillbaka

Om du är i ett rum och ska föreviga en person eller en sak kan du testa att gå ut ur rummet och få med dörr- eller fönsterkarmen som en ram kring ditt motiv. Det kan ge en känsla av ett man får en blick in i en annan, magisk värld.

3) Välj rätt app

Välj en redigeringsapp som passar för ditt temperament. VSCO Cam är till exempel en favorit hos många, i och med att filtren är lite mer diskreta. Detsamma gäller för Afterlight. Men om du gillar att sitta och redigera detaljer och anpassa bilderna mer ingående bör du kanske snarare välja Lightroom eller Camera+. SKRWT har för övrigt en funktion för objektivkorrigering.

4) Följ mörkret

I vanliga fall letar man efter rätt ljus, men det kan vara minst lika viktigt att leta efter mörkret. Håll koll på var ditt motiv inte är belyst, och utnyttja det. Kom ihåg att du kan ändra fokus från förgrund till bakgrund genom att trycka ¬– på skärmen, åtminstone på flertalet smarttelefoner.

5) Håll stilen

Undvik att växla allt för mycket mellan olika filter och stilarter. Det är mest effektfullt om dina Instagram-bilder är i någorlunda samma stil och inte växlar hastigt mellan en ljus, drömskt känsla till ett kontrastrikt och rått utseende. Frestas inte att använda alltför många filter, utan försök att vara konsekvent och hålla dig till samma ton.

6) Använd statistiken

Om du vill använda Instagram lite mer målinriktat är Iconosquare ett bra verktyg. Här kan du registrera dig och undersöka när du ska posta dina bilder för att få flest gilla-markeringar, se vilka bilder som går hem och mycket mer.

7) Ta fram nätet

Gå in i kamerainställningarna och aktivera funktionen "Rutnät". Det innebär att du får fram ett raster när du använder kameran, som kan vara till hjälp när du ska komponera bilden, till exempel utifrån tredjedelsregeln.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss