Cookie- och Sekretesspolicy

Dina bilder får kopieringsskydd

I framtiden kan du skydda bilderna som du lägger ut på webben från att kopieras. Personerna bakom världens mest använda bildformat, JPEG, överväger att införa kopieringsskydd.

  • 29.10.2015

Om du i framtiden tänker dela JPEG-bilder på webben får du se till att själv ha tagit dem eller att du åtminstone äger rättigheterna. Det poängterar kommittén The Joint Photographics Expert Group (JPEG) som vill införa kopieringsskydd på det populära bildformatet. Kommittén poängterar dock att det är upp till folk själva om de vill kopieringsskydda sina bilder.

JPEG- och JPG-formaten är de absolut mest använda bildformaten på internet, och ett kopieringsskydd skulle medföra att dina privata bilder bara kan ses av dem som du skickar bilderna till. DRM-kopieringsskyddet känns igen från DVD- och Blu-ray-filmer.

En talesperson från JPEG-kommittén säger till BBC att man ännu inte har satt något datum för när de tänker införa kopieringsskyddet.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss