Cookie- och Sekretesspolicy

Blixtsnabb råkonvertering

Den nya versionen av Photodirector kan exportera ett gäng bilder i en hast, men lockar även med snyggare hudtoner, panoramabilder och annat som Lightroom inte kan matcha.

  • 18.11.2014

Det pågår en smärre revolution där allt fler programvaruutvecklare gör bland annat bildbehandlingen mycket snabbare genom att utnyttja datorernas kraftfulla grafikkort. Det knepet har Cyberlink nu också kommit på och ökat hastigheten hos den nya råkonverteraren Photodirector 6 genom att använda så kallad OpenCL-teknik. Med den kan programmet exportera 200 bilder till jpeg på 92 sekunder. Det är enligt företaget mellan 2,2 och 2,6 gånger snabbare än konkurrenterna.

Photodirector 6 har dock även fått en rad andra intressanta nyheter i rockärmen, som t.ex. lämnar Lightroom på efterkälken. Du kan nämligen skapa panoramabilder direkt inifrån programmet, och det går även att förbättra hudtonerna så att ansikten får perfekt kulör.

Du kan också lätt skapa optimala gruppbilder genom att kombinera flera bilder så att alla ler och ingen står och blundar eller tittar bort. För den mer krävande fotoentusiasten har det nu även tillkommit selektiva justeringar så att di t.ex. kan korrigera ljusheten i en bestämd del av motivet. Du kan läsa mer om Photodirector 6 här, där det också går att köpa programmet. Det kostar 960 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss