Cookie- och Sekretesspolicy
Apple Final Cut Pro X

Apple är färdiga med Final Cut Pro X

Nu är den nya versionen av Apples stora videoredigeringsprogram klar. De kallar det själv en revolution och det största framsteget inom professionell videoredigering sedan den första versionen av programmet kom år 1999.

  • 22.06.2011

Det stora videoredigeringsprogrammet har återuppbyggts från grunden. Detta betonas också av att Final Cut Pro har gått direkt från version 7 till version 10, vilket X:et i programnamnet står för. Programmet stöder nu 64 bitarsmaskiner, så att man bland annat kan utnyttja mer än fyra gigabyte minne i datorn.

En av de största nyheterna är en magnetisk tidslinje som betyder att man enkelt kan flytta runt sina klipp, samtidigt som alla andra klipp i filmen anpassar sig till den nya placeringen. Om man gör ett klipp längre anpassas även de efterföljande klippen så att man inte behöver flytta runt på dem också.

Final Cut Pro X organiserar även tagningarna så fort de plockas in i programmet. Det kan t.ex. hitta personer och kolla om det rör sig om vidvinkel- eller närbilder. Final Cut Pro X kan köpas i Mac App Store, där man genast hämtar hem det till sin Mac för 2299 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss