Cookie- och Sekretesspolicy

Ny Ipad med enastående upplösning

Med Apples nya pekdator kan du nu se fler detaljer i bilderna än på datorskärmen.

  • 08.03.2012

Apple har skapat den perfekta partnern för fotoentusiasten som vill kunna visa sina bilder på ett optimalt sätt. Den nya Ipaden bjuder nämligen på markant högre detaljrikedom, då upplösningen har ökat från 1 024 x 768 pixel till hela 2 048 x 1 536 pixel. Detta skickar in såväl din datorskärm som Full HD-plattskärmar i skamvrån.

Nya Ipad har samma skärmstorlek på 9,7 tum, och för att de många pixlarna på skärmen ska uppdateras tillräckligt snabbt har processorn uppdaterats till en A5X-version med extra grafikkrafter. Även kameran har förbättrats betydligt jämfört med föregångaren. Nu har den fått en upplösning på 5,0 megapixel mot tidigare 0,7 megapixel, och optiken har ärvts från Iphone 4S, så det finns t.ex. en stor bländare på F2.4. Kameran kan givetvis spela in video i Full HD.

Nyheten stöder också det blixtsnabba mobilnätet 4G, så att man kan komma ut på nätet utan hastighetsgränser när man är ute och plåtar. Denna funktion finns dock bara i de dyrare versionerna. En extra godbit är att man nu kan ladda ner Apples bildbehandlingsprogram Iphoto som en app. Den finns också till Iphone men funkar mycket bättre med den nya Ipaden och dess skyhöga upplösning.

Du kan läsa mer här. Priserna är desamma som för den förra versionen, så de börjar på 3 595 kronor för en Ipad med 16 gigabyte lagringskapacitet. De börjar säljas i Sverige den 23 mars.

Tillgång till allt

Beställ Digital Foto för alla och få fri tillgång till Prylguiden, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Digital Foto För Alla

Läs mera om

Söker du tidningenfoto.se?


Tidningenfoto.se har lagt ner, men du behöver inte gå miste om spännande fotonyheter, och om du har nummer till godo hos Allers FOTO kan du se fram emot en helt ny tidning.
Klicka här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Ta med dig en kikare när du ska fotografera så ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Besök Prylguiden där du bland annat kan ...

Bli expert på Photoshop och Elements

Lär dig allt om Photoshop, Elements och ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

DIGITAL FOTO för alla | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss