Cookie- och Sekretesspolicy

Ny Ipad med enastående upplösning

Med Apples nya pekdator kan du nu se fler detaljer i bilderna än på datorskärmen.

  • 08.03.2012

Apple har skapat den perfekta partnern för fotoentusiasten som vill kunna visa sina bilder på ett optimalt sätt. Den nya Ipaden bjuder nämligen på markant högre detaljrikedom, då upplösningen har ökat från 1 024 x 768 pixel till hela 2 048 x 1 536 pixel. Detta skickar in såväl din datorskärm som Full HD-plattskärmar i skamvrån.

Nya Ipad har samma skärmstorlek på 9,7 tum, och för att de många pixlarna på skärmen ska uppdateras tillräckligt snabbt har processorn uppdaterats till en A5X-version med extra grafikkrafter. Även kameran har förbättrats betydligt jämfört med föregångaren. Nu har den fått en upplösning på 5,0 megapixel mot tidigare 0,7 megapixel, och optiken har ärvts från Iphone 4S, så det finns t.ex. en stor bländare på F2.4. Kameran kan givetvis spela in video i Full HD.

Nyheten stöder också det blixtsnabba mobilnätet 4G, så att man kan komma ut på nätet utan hastighetsgränser när man är ute och plåtar. Denna funktion finns dock bara i de dyrare versionerna. En extra godbit är att man nu kan ladda ner Apples bildbehandlingsprogram Iphoto som en app. Den finns också till Iphone men funkar mycket bättre med den nya Ipaden och dess skyhöga upplösning.

Du kan läsa mer här. Priserna är desamma som för den förra versionen, så de börjar på 3 595 kronor för en Ipad med 16 gigabyte lagringskapacitet. De börjar säljas i Sverige den 23 mars.

Få VIP-tillgång

Beställ Digital Foto För Alla och få tillgång till Prylguiden, ditt eget fotoalbum och hundratals av fotokurser.
Beställ Digital Foto För Alla

Läs mera om

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Bli toppfotograf under 2014

Få Nordens största fotomagasin under hela 2014. Du sparar 695 kronor och får dessutom tillgång till flera extra onlinefördelar hela året.
Läs mer här

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bästa boken för fotografer

Vi har ett brett team av experter som vet allt ...

Prylguiden

Läs våra tester av den senaste ...

Gratis fotoalbum

Specialerbjudande till läsare och ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

DIGITAL FOTO för alla | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss